De HGL Academy gaat van start - Horeca Groep Leiden
Menu

De HGL Academy gaat van start

Nog even en dan is het eindelijk zo ver. De Horeca Groep Academy gaat dan écht van start! Alhoewel de meeste studenten hun eerste week bij de restaurants al achter de rug hebben, begint de Academy officieel pas 25 september. Iets waar wij natuurlijk ontzettend naar uit kijken!

HGL Academy

Waarom een eigen Academy?

De afgelopen tijd hoorden wij om ons heen dat veel horecabedrijven kampten met een groeiend personeelstekort. Een probleem waar wij zelf ook mee te maken hadden. Met name in de keuken hebben wij grote moeite om goed geschoold personeel te vinden. Over dit groeiende probleem worden genoeg oorzaken genoemd waardoor dit komt, maar te weinig oplossingen. Aldus, dat vonden wij.

Daarom zijn wij zelf gaan kijken hoe wij een oplossing kunnen bedenken om dit personeelstekort tegen te gaan. Allereerst hebben wij als Horeca Groep Leiden zijnde daarover in februari 2017 eens goed over zitten brainstormen met als doel een oplossing te vinden voor het groeiende personeelstekort probleem binnen de horeca.  

What to do?!

Uit deze brainstormsessie kwam als één van de oplossingen, het zelf opleiden van personeel. Dat is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, dus hoe doe je zo iets? Want als horecabedrijf een eigen opleiding optuigen doe je natuurlijk niet zomaar even. Studenten dienen uiteraard een mooi erkend diploma te krijgen waar ze overal mee aan de slag kunnen. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een goede partner voor dit project.

Match made in heaven!

Wij kwamen in contact met NCVB bedrijfsopleidingen, een opleidingsinstantie die al vaker met verschillende horecaondernemers een eigen opleidingstraject zijn begonnen. Dit was als een match made in heaven! Het NCVB pakt het theoretische gedeelte op van de opleiding en wij leren de studenten alles wat in de praktijk nodig is om een goede kok te worden! En uiteindelijk, wanneer de opleiding met een voldoende wordt afgerond, staat daar een landelijk erkend MBO-diploma tegenover.

Toen wij bekend maakten te gaan starten met een eigen koksopleiding was dat groot nieuws. Niet alleen binnen horecaland, maar ook de normale media brachten het nieuws naar buiten. Binnen twee maanden resulteerde dit in meer dan 30 sollicitanten die het wel zagen om een interne opleiding te volgen binnen de Horeca Groep Leiden. Alle potentiële deelnemers van de interne opleiding zijn langs geweest voor een kennismakingsgesprek waarvan uiteindelijk de helft gaat deelnemen aan de studie.

Op een prachtige toekomst!

Deze 15 deelnemers zijn op maandag 21 augustus samengekomen in La France, één van onze locaties. Hier maakten zij kennis met elkaar, met ons als Horeca Groep Leiden en mensen van het NCVB. Een erg leuke meeting en ook super leuk om alle toekomstige deelnemers bij elkaar te zien.

Wij wensen iedereen ontzettend veel succes en plezier dit komende jaar bij hun leerbedrijf!