preloader
Terug

Ga snel naar

Een dag met

Een dag met Merle

21 september 2022

Merle Adam, onze 32 lentes-jonge shiftleader is al sinds dag en dauw lid van de Tabu Vista Social Club. Ze is altijd al werkzaam geweest in de horeca en toen Tabú haar deuren opende wist zij dat dit haar volgende uitdaging moest worden. Als gezicht van de zaak heeft Merle nooit een saaie dag in haar flexibele werkweek.

Haar dag begint al vrolijk, bij binnenkomst wordt zij onthaald door haar collega’s en drinkt nog gezellig een bakkie aan de bar voordat ze zich omkleedt. Trots paradeert de gastvrouw van de dag naar de laptop. Ze checkt het weer (regeren is vooruitzien) en bekijkt de reserveringen. Een drukke dag staat voor de boeg.

De altijd enthousiaste shiftleader is vandaag verantwoordelijk voor de leiding op de vloer; ze regelt de ontvangsten, placeert de reserveringen en is de essentiële schakel tussen keuken en bediening.

De telefoon gaat aan een stuk door en Merle voorziet iedereen van een plekje in Tabú. Alles loopt op rolletjes totdat een van Merle haar toppers zich ziek meldt. Het restaurant zit vol, de eerste gerechten rollen de keuken uit en ze staat eigenlijk met een mannetje te weinig. Eigenlijk vindt ze dat het allerleukst; werken als het ‘te’ druk is. Met haar probleemoplossende instelling schuift en puzzelt zij de avond door. En juist dat geeft haar zoveel energie; als het aan het eind van de dag allemaal is goed gekomen en de gasten tevreden het prachtige pand van Tabú verlaten. Merle sluit de dag af met haar favoriete cocktail, een Mezcal Sour.

 

Wat Tabú onderscheidend maakt volgens Merle is het concept, maar vooral hechte team dat er werkt. En door het nijpende personeelstekort werkt ze veel mensen zonder ervaring in. En dat geeft haar misschien wel de meeste voldoening: iemand zien groeien van nul ervaring en uitbloeien tot een van de grootste toppers, toppers die hun uiterste best doen om het elke gast naar de zin te maken.


Deel dit artikel