Chef's Day 2019 - Horeca Groep Leiden
Menu

Chef’s Day 2019

Twee weken geleden ben ik weer op pad gegaan met de chef-koks van onze restaurants; Lot en de Walvis, City Hall, La France, Stadscafé Van der Werff, Tabú, Waterlust en The Bishop. Wij gingen langs bij Hanos en Koppert Cress voor een inspiratie dag. De maandagochtend begon met een bakje koffie bij restaurant City Hall, om de dag door te spreken. Rond een uur of 10 vertrokken we naar de eerste locatie.

Hanos

Eenmaal aangekomen bij Hanos, de internationale horeca groothandel en onze leverancier van de meeste producten die we gebruiken in de keuken, werden we ontvangen door twee van hun chef-koks. Zij hebben ons een 1,5 uur durende inspiratiesessie gegeven met een demonstratie van diverse kooktechnieken, bijvoorbeeld het bereiden van koffie kaviaar. We waren erg onder de indruk van de gave malletjes, spiraaltjes en bijzondere oester schelpen en het apparaat dat gebruikt werd om kaviaar te maken, is inmiddels aangeschaft bij restaurant The Bishop. 


Koppert Cress

Rond 14:00 uur gingen we door naar Koppert Cress. Ze zijn gespecialiseerd in ‘Cressen’: zaailingen van unieke planten met elk hun eigen en verrassende invloed op de zintuigen. We kregen een rondleiding door de kassen en een proeverij waar we meer dan 15 soorten cress hebben geproefd. Ze vertelde ons ook nog een leuke anekdote over de Zorri Cress. Dit lijkt op een Indische kers en komt uit Argentinië. Eigenaar Rob bedenkt altijd de namen voor nieuwe kiemgroenten en zo bedacht hij voor deze cress: wie of wat komt er nog meer uit dit land? Koningin Maxima Zorreguieta. Zo ontstond de ‘Zorri Cress’.

Met de LED verlichting en de zonnepanelen telen ze bij Koppert Cress ook nog eens duurzaam. Het is een mooi bedrijf, waar ik erg van onder de indruk ben.

Aan het eind van de middag zijn we met een voldaan gevoel terug gegaan naar Leiden. We hebben deze geslaagde dag afgesloten met een diner bij Tabú. 

Bertus Friedhoff: Executive Chef bij de Horeca Groep Leiden.